Beleving

In de tuin van de baron

U rijdt naar het hartje van de Wijk (8 km ten oosten van Meppel) en wacht in de schaduw van de oude bomen voor de molen.
Gebrom in de verte… Vanuit een zijstraat komt een stoere trekker aanrijden, met een grote overdekte wagen met zicht naar alle kanten. U stapt in en neemt plaats.
Stipt op tijd dient ook Baron de Vos van Steenwijk zich aan, stelt zich aan u voor en neemt u mee naar de beginjaren van de vorige eeuw. De reis kan beginnen!
In een stille kroeg, daar heeft de baron zijn hoed laten liggen – of toch niet? Vanuit dat beginpunt ontvouwt zich het verhaal, waarin de knecht van de baron Jans Mennink zich door doodgraver Alfred mee laat slepen in een spel dat beiden gaandeweg boven het hoofd groeit.
Tijdens de pauze in café het Vergulde Ros waarin u geniet van koffie of thee gaat het spel weer verder.
Jans’ geliefde Aly blijkt slimmer dan we dachten. En Trijntje, de struise dochter van Alfred? Hoe gaat zij om met de avances van de baron?
Het loopt allemaal goed af, zo blijkt later in de tuin van de havezathe van de baron! Op de rit per huifkar terug naar de Wijk, praat hij met u na over de belevenissen die middag of avond.

<< Introductie|Spelers >>